Lectură plăcută

tunecore distributie muzicala tunecore- tunecore romania

TuneCore: O platformă esențială pentru artiștii din Romania

TuneCore este o platformă globală care oferă artiștilor independenți posibilitatea de a-și lansa și promova muzica pe cele mai mari platforme de streaming, precum Spotify, Apple Music și multe altele. 

Cum funcționează TuneCore? 

TuneCore permite artiștilor să încarce muzica lor, să selecteze platformele de distribuție dorite și să primească veniturile generate de streaming sau vânzările digitale. TuneCore funcționează pe principiul DIY (do it yourself), din acest motiv este potrivită pentru artiștii independenți.

Care sunt costurile asociate cu TuneCore? 

TuneCore percepe o taxă unică pentru fiecare piesă sau album distribuit. Tarifele pot varia în funcție de opțiunile selectate.

Cât de repede pot începe să câștig bani cu TuneCore? 

Câștigurile pot începe să apară imediat după distribuția muzicii, dar suma depinde de audiența și succesul pieselor.

Pot folosi TuneCore pentru a distribui muzica mea în afara României?  

Da, TuneCore vă permite să distribuiți muzica dvs. în întreaga lume, avand acces la peste 150 de magazine digitale din 200 de țări și teritorii din întreaga lume. 

Cum primesti banii la TuneCore?

Ori de câte ori muzica ta este redată prin streaming pe Spotify sau la fiecare descărcare a muzicii tale din iTunes, vei fi plătit, iar banii iti vor fi depusi direct în contul TuneCore. TuneCore nu păstrează niciun procent din venitul tău din vânzări.

Cum incarc o melodie in Tunecore?

Încarcă repede și ușor piesele tale, grafica și informațiile privind lansarea. Pe lângă Spotify, Apple Music, Amazon și iTunes, poți alege din alte peste 150 de magazine digitale și servicii de streaming.

Ce este TuneCore Splits?

Cu aceasta optiune, le poti repartiza tuturor colaboratorilor veniturile din drepturi de autor provenite din streaming și descărcări de piese sau albume.

Ce alte servicii mai ofera TuneCore?

De la presarea de viniluri la asistență în promovare, TuneCore oferă o gamă largă de servicii care te ajută în toate etapele carierei. Pe langa asta, TuneCore ofera si servicii de publishing, adica publicare muzicala.

Ce este publicarea muzicala (music publishing)?

Publicarea muzicală constă în gestionarea drepturilor de autor obținute din muzica pe care o compuneți. Atunci când compui un cântec și acesta este folosit în scop comercial, ți se datorează drepturi de autor. Asta înseamnă că melodiile dvs. originale generează venituri cu fiecare stream pe Spotify, creație video pe TikTok, vizualizare pe YouTube, play la radio sau interpretare live în întreaga lume.

Care este costul perceput de TuneCore pentru publihing?
Costul este de $75 pentru o înregistrare unică, care permite trimitere unui numar nelimitat de melodii. 15% comision pentru TuneCore, adica artistul ramane cu 85% din redevențele colectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *